Fulles musicals i poètiques de tardor

Tardor a la Conca de Barberà. A la cava, els vins ja fermentats reposen en botes. Arriba el temps de pentinar oliveres i collir olives, mentre les vinyes es vesteixen amb els colors de tardor. I enmig d’aquests paratges, és temps de certàmens literaris de tardor, ideal perquè hi sobrevolin poemes musicats.

Plaça 1 d’octubre (Montblanc). XIII Festa del Llibre de Montblanc. Vermut literari musical amb Afers Domèstics. Fotos: George Ginesta. Foto portada: N. Cañellas.

Aquesta tardor hem compartit el nostre disc ‘De poemes i planes’ en el marc de la XIII Festa del Llibre de Montblanc, organitzat per Escarritx Literari, una associació montblanquina que promou la literatura catalana i els escriptors de la Conca de Barberà. Una associació formada per un grup de persones que estimen la literatura i amb aquesta festa posen en valor el llibre i el paper que juguen les petites editorials per garantir la publicació de llibres de gèneres ben diversos, com la poesia. Ahir, davant l’església de Sant Miquel, parades de llibres on s’hi van acostar centenars de persones que passejaven pels carrers d’aquest bonica vila medieval. Llibreries montblanquines com La Baldufa i la Requesens hi eren presents.

En una plaça a tocar de les muralles medievals de Montblanc (Plaça 1 d’octubre), prop de l’església de Sant Miquel, hi van sobrevolar poemes de tots colors. Alguns d’ells, de la poeta de Barberà de la Conca, Judit Queralt, van ser recitats per les boniques veus de la Sílvia Roselló i d’en Sebastià, sota la moderació del jove president de l’Escarritx, Ser Oli. Instants després, van arribar els poemes dels poetes Josep Porcar i Marta Vilardaga que més tard, el ‘Vento’ (poema d’Attilio Bertolucci – Porta’m amb tu, Salze Editorial) recitat i cantat per la vellutada veu d’en Jordi Homs, els va fer enlairar més enllà del campanar de l’església de Sant Miquel, en direcció a les campanes de Santa Maria i sobrevolant ben amunt, fins arribar a les orelles dels ermitants de Sant Joan! I qui sap, si més enllà, arriben a les vostres cases. I tot això amb la purpurina de l’Alexis i l’Albert, de l’Associació TDP de Montblanc.

FELIÇ TARDOR I BONA CASTANYADA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *