Sembreu llavors de música i poesia

La vida interior del paisatge es comunica misteriosament a la gent que el viu, que l’estima. No és el mateix <<viure>> una terra que viure-hi. Això darrer, en principi no és cap garantia, perquè la major part de la gent passa per la superfície d’un país, del seu, de la naixença fins a la tomba, sense comprendre’l, sense comunicar-s’hi.

Joan Triadú. El Collsacabra

Per nosaltres, aquest projecte esdevé una manera d’expressar com “vivim” i sentim la nostra terra. Repartits en diferents racons del territori, vivim a la Plana de Vic, en un entorn com és La Guixa, però també respirem sovint la Conca de Barberà, on hi batega una part de família. I al mateix temps, els protagonistes d’aquest disc, els amics i poetes Marta Vilardaga i Josep Porcar, viuen a cavall de la Plana de Vic i de la Plana Alta. I en la seva poesia, s’hi traspuen paisatges d’aquí i d’allà, com per exemple “Llavis de rom”, poema de Marta Vilardaga, en què són protagonistes els <gallarets> de la Plana de Vic i els “tarongers urbans” de Castelló de la Plana que apareixen en el poema “Confirmació de la regla” de Josep Porcar.

“De poemes i planes” és la nostra petita llavor que neix doncs de la fusió d’aquests poemes que fan olor a natura i evoquen a diferents paisatges del territori que “viuen” els seus poetes, amb la nostra música.

I a les portes de Sant Sebastià (que és el proper vint de gener) i a 5 dies del llançament a totes les plataformes digitals d’aquest disc (el divendres vint-i-un), avui ens fa il·lusió regalar-vos i compartir amb vosaltres la música d’un d’aquests poemes, “Llavis de rom”, que hem musicat i que hi escoltareu la dolça veu de la Mar, acompanyada per la guitarra d’en Josep i el piano de la Núria.

“Llavis de rom” és un poema de l’osonenca Marta Vilardaga (nascuda i crescuda a Malla) que forma part de la plaquette “Una cadira en la boira”, guanyadora del XXV certàmen de poesia Marc Granell de poesia en català 2021 i que s’editarà aquest 2022 per Edicions96.

Amb ganes de sembrar doncs per tot el territori, a cada indret i racó d’aquest bonic país, els nostres poemes musicats que desitgem que assaboriu a poc a poc, tranquil·lament, i que us transportin pau, natura i amor per la nostra terra.

Podeu comprar el disc en digital des de la Bandcamp o bé podeu reservar i comprar el CD físic a través d’aquest formulari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *