Petits Afers

En aquesta secció us presentem la nostra participació en el projecte del material didàctic ‘Un arxiu és…’, impulsat per la Núria Cañellas (cofundadora d’Afers Domèstics) i la il·lustradora Anna Domenich, on hi apareix la lletra de la nostra cançó ‘Un arxiu és…’ estrenada el 9 de juny de 2020 en motiu del Dia Internacional dels Arxius i enregistrada per incloure-la com a material didàctic complementari d’aquest conte el març de 2023 al LabAusa de la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic.

Un arxiu és...
un conte didàctic per cultivar: la lectura en català, la descoberta dels arxius del territori i la curiositat per descobrir la nostra història, qui som i d'on venim. 
On podeu trobar el conte?
A les llibreries (demana’l) i també al catàleg en línia Edita.cat (compra del llibre ‘Un arxiu és…’)
A les biblioteques (catàleg Aladí, catàleg col·lectiu de les Universitats de Catalunya – CCUC)
Vídeo amb la cançó i lletra (subtítols) + Partitura de la cançó ‘Un arxiu és…’ per a veu i xilòfon (partitura transcrita per Montserrat Cañellas)
Material didàctic que complementa el conte ‘Un arxiu és…’ de Núria Cañellas i il·lustracions d’Anna Domenich (Edita.cat)

.

Presentació del llibre ‘Un arxiu és…’ a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic

Acte de presentació del conte infantil ‘Un arxiu és…’ de Núria Cañellas i il·lustracions d’Anna Domenich (21/10/2023, Biblioteca Pilarín Bayés de Vic)

Presentació del conte didàctic ‘Un arxiu és’ a la Biblioteca Antoni Pladevall de Taradell, 1/03/2024.

Amb la presència de la poeta i coeditora de Salze Editorial Marta Vilardaga, la regidora d’Educació Montse Font i l’editora d’Edita.cat (El Cep i la Nansa)

Ens presenten “Un arxiu és…”. Alumnes de l’escola El Gurri (barri Mont-rodon, Taradell). Cartes al director. El 9 Nou (24/11/2023).

Arxius de conte. L’arxivera vigatana Núria Cañellas publica un llibre que explica què són els arxius als infants. El 9 Nou (27/10/2023).

Entrevista de Laia Miralpeix de Ràdio Taradell a Núria Cañellas el 26/10/2023. Núria Cañellas explica l’ofici d’arxiver a través d’un conte. (16/11/2023).

Enllaç a la notícia i a l’àudio

Núria Cañellas presenta el llibre ‘Un arxiu és…’ aquest dissabte (El 9 Nou, 20/10/2023). Descarrega l’article.

#Unarxiues emprèn el vol. Un conte il·lustrat per ajudar a descobrir els arxius als més petits. Enllaç a l’article (9/06/2023)

Una mare d’un alumne de l’Escola El Gurri inicia una campanya de micromecenatge per poder editar un conte infantil sobre els arxius. Enllaç a l’article (25/04/2023)

Com neix el conte infantil ‘Un arxiu és…’?

El conte és una realitat gràcies a la campanya de financiació col·lectiva (crowfunding) per publicar el conte ‘Un arxiu és…’ que vam encetar el divendres 14 d’abril de 2023 i va durar 40 dies.

Aquest conte infantil inclou la cançó ‘Un arxiu és…’, enregistrada al Lab Ausa de la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic i també s’enriqueix amb un dossier de material didàctic en construcció que de moment inclou la partitura de la cançó, transcrita per la Montserrat Cañellas, mestra de música de l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter.