Petits Afers

En aquesta secció us presentem la nostra participació en el projecte del material didàctic ‘Un arxiu és…’, impulsat per la Núria Cañellas (cofundadora d’Afers Domèstics) i la il·lustradora Anna Domenich, on hi apareix la lletra de la nostra cançó ‘Un arxiu és…’ estrenada el 9 de juny de 2020 en motiu del Dia Internacional dels Arxius i enregistrada per incloure-la com a material didàctic complementari d’aquest conte el març de 2023 al LabAusa de la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic.

Vídeo amb la cançó i lletra (subtítols) + Partitura de la cançó ‘Un arxiu és…’ per a veu i xilòfon (partitura transcrita per Montserrat Cañellas)
Catàleg en línia Edita.cat (compra del llibre ‘Un arxiu és…’)
Material didàctic que complementa el conte ‘Un arxiu és…’ de Núria Cañellas i il·lustracions d’Anna Domenich (Edita.cat)

.

Recull de notícies

Presentació del llibre ‘Un arxiu és…’ a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic

Acte de presentació del conte infantil ‘Un arxiu és…’ de Núria Cañellas i il·lustracions d’Anna Domenich (21/10/2023, Biblioteca Pilarín Bayés de Vic)

Ens presenten “Un arxiu és…”. Alumnes de l’escola El Gurri (barri Mont-rodon, Taradell). Cartes al director. El 9 Nou (24/11/2023).

Arxius de conte. L’arxivera vigatana Núria Cañellas publica un llibre que explica què són els arxius als infants. El 9 Nou (27/10/2023).

Entrevista de Laia Miralpeix de Ràdio Taradell a Núria Cañellas el 26/10/2023. Núria Cañellas explica l’ofici d’arxiver a través d’un conte. (16/11/2023).

Enllaç a la notícia i a l’àudio

Núria Cañellas presenta el llibre ‘Un arxiu és…’ aquest dissabte (El 9 Nou, 20/10/2023). Descarrega l’article.

#Unarxiues emprèn el vol. Un conte il·lustrat per ajudar a descobrir els arxius als més petits. Enllaç a l’article (9/06/2023)

Una mare d’un alumne de l’Escola El Gurri inicia una campanya de micromecenatge per poder editar un conte infantil sobre els arxius. Enllaç a l’article (25/04/2023)

Conte infantil ‘Un arxiu és…’

Campanya de financiació col·lectiva (crowfunding) per publicar el conte ‘Un arxiu és…’ que encetem el divendres 14 d’abril i durant 40 dies!!!

Ajuda’ns a fer realitat aquest somni!
Enllaç a la Plataforma EDITA.CAT de El Cep i la Nansa. Gràcies per ajudar-nos a fer aquest somni d’editar aquest conte infantil una realitat! Podeu fer la vostra pre compra des d’aquest enllaç! Aquí us compartim el ‘booktrailer’ d’aquesta història.

Aquest conte infantil inclou la cançó ‘Un arxiu és…’, enregistrada al Lab Ausa de la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic i també s’enriqueix amb un dossier de material didàctic en construcció que de moment inclou la partitura de la cançó, transcrita per la Montserrat Cañellas, mestra de música de l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter.